www.dbcschaak.nl   ~   Vormgeving: Henk Kuyer, interim redacteur: Joop Faber   ~   Bijgewerkt: 31 augustus 2023.
Ronde 5 |  22 maart 2013 |  DBC C1 - Vegtlust C1 |  2 - 2

2. Timon 1
3. Robert 0
4. Simon 0

Verslag: DBC C1 - Vegtlust C1 van Arthur Beusen

Volgens het oorspronkelijke programma is het een thuiswedstrijd, maar toch moesten we naar Utrecht .... voor de derde keer dit seizoen naar het clublokaal van Moira-Domtoren. We hadden al tegen Moira C1 en Moira C2 gespeeld. Nu moesten we onze thuiswedstrijd spelen tegen Vegtlust in Utrecht. Alle teams van onze competitie speelden daar. Dus we zaten in een zaal met 32 spelers (waarvan 1 meisje), drie wedstrijden uit onze competitie en een wedstrijd op D niveau. De teams zaten aan twee lange tafels en de acht begeleiders stonden er omheen. Het was een mooi gezicht om alle spelers bij elkaar te zien. Na 10 minuten was de eerste partij in de zaal afgelopen. Op bord 4 (Simon) ging de strijd gelijk op. Op bord 3 leek Robert op achterstand te staan. Timon deed het goed op bord twee, en had een ruime voorsprong. Jasper, op bord 1, speelde een solide partij. Er waren nog weinig stukken geslagen op dit bord en het leek gelijk op te gaan. Na 20 minuten zette Timon de tegenstander mat. Terwijl ik de stand aan het opschrijven was, liep de partij van Simon ook af: Simon werd mat gezet door een paard en een koningin. Een mooi mat, waar niet veel tegen te doen was. Robert werd na 26 minuten in 34 zetten mat gezet. We stonden nu achter met 1-2. Alles hing af van Jasper. Na 23 zetten had Jasper 1 pion voordeel. Tevens had hij een loper ipv een paard. Jasper is in de aanval en na 47 zetten gaf de goede tegenstander van Jasper op. De wedstrijd eindigde in 2-2. Door dit resultaat eindigde de ploeg op een verdienstelijke derde plaats met 5 punten (10 bordpunten). Na de wedstrijd vertrokken we weer naar De Bilt. Het was voor mij een beetje onduidelijk wat nu de meerwaarde van een gezamelijke slotavond was. Arthur Beusen (vader van Simon).