dbc
www.dbcschaak.nl   ~   Vormgeving: Henk Kuyer, interim redacteur: Joop Faber   ~   Bijgewerkt: 27 oktober 2018.
DBC Bekercompetitie 2014-2015
diagram diagram
De Beker Winnaar 2013-14: Onno Kooy

Informatie
De beker competitie wordt gespeeld in de vorm van een knock-out toernooi dat idealiter begint met een schema van 32 of 16 spelers. Per ronde worden 2 rapid partijen gespeeld met wisselende kleuren en 50 min. bedenktijd per persoon. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.

Bij een 1-1 eindstand wordt er geloot. Alleen in de finale wordt er na een 1-1 gelijk spel een verlenging gespeeld van twee 5 minuten vluggertjes. Is de stand hierna nog steeds gelijk dan volgt er een beslissend vluggertje. De winnaar van de finale is de bekerkampioen!

De bekerrondes zullen in de agenda worden opgenomen. Wie die dag niet kan spelen krijgt twee weken om de wedstrijd in te halen. Dit moet je dan zelf regelen met je tegenstander. Lukt dit niet dan gaat de speler door die er oorspronkelijk wel was. De uitslag van de bekerpartijen tellen bij DBC niet mee voor de keizerstand, maar men krijgt wel 2/3 eigen waarde omdat er op een beker avond nu eenmaal niet intern gespeeld kan worden. Dit geldt niet voor de eerste bekerronde, waarop geen interne competitie ronde is gepland.

Zeist/DBC Bekercompetitie 2014-2015
Het idee voor het komende seizoen is om het laatste deel van de bekercompetitie samen te laten vallen, zodanig dat beide clubs met 8 spelers beginnen. De voorrondes zijn dan apart bij beide clubs en daar hoeven geen afspraken over gemaakt te worden. Er wordt vanaf de laatste 16 (van beide clubs 8) dan om en om in Zeist en De Bilt gespeeld. De eerste gezamenlijke ronde met 16 spelers wordt ergens in januari 2015 in De Bilt gehouden. Voorstel is om het speeltempo 50 minuten p.p.p.p. te maken, met uitvluggeren bij gelijke stand. Bij de eerste gezamenlijke loting worden de namen van de spelers van DBC en Zeist in aparte potten gedaan, zodat er onderlinge wedstrijden ontstaan. Verdere planning en het reglement (bijvoorbeeld, hoe te handelen bij afwezigheid)van de speelrondes worden door de wedstrijdleiders nog verder uitgewerkt. Zeist heeft al een beker voor de uiteindelijke winnaar!!

Inmiddels zijn bij DBC de voorrondes van start gegaan.
Er waren 12 aanmeldingen om mee te doen met de Zeist/DBC Bekercompetitie. Omdat er maar 8 spelers van DBC mogen uitkomen in de achtste finale met 8 spelers van Zeist, is besloten om de vier met de hoogste rating rechtstreeks te plaatsen. Die gelukkigen zijn:
- Thijs Dam
- Jan Schepers
- Ron Smit
- Onno Kooy
De overige acht zullen ervoor moeten spelen om een begeerde plaats te bemachtigen in de achtste finale!

Daarvan zijn al 2 partijen gespeeld:

Eerste ronde bij DBC
Partij UitslagNaar volgende ronde
Joop Faber - Bart van Tooren 0-2Bart van Tooren
Nolan Wijenberg - Henri van Duijl 1 - 1Nolan Wijenberg

De overige vier zullen nog aan de bak moeten om zich te plaatsen. Dat zijn:

- Boudewijn van Maanen
- Jan van Lopik
- Frank Dujardin
- Dick Berkelaar


Onno Kooy, wedstrijdleider bij DBC.