dbc
www.dbcschaak.nl   ~   Vormgeving: Henk Kuyer, interim redacteur: Joop Faber   ~   Bijgewerkt: 27 oktober 2018.
15 November 2008 |  SGS Snelschaakkampioenschap |  Bunschoten |  Bart van Tooren
diagram Verslaggever: Bart van Tooren

DBC succesvol bij snelschaken
Aan het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams in Bunschoten deed DBC zoals gebruikelijk met 2 teams mee. Beide teams speelden dit jaar in de 2e groep. En hoe. Hoogtepunt was de stand na 6 ronden: DBC1 op plaats 2, DBC2 op plaats 3! DBC1 wist zich daar uitstekend te handhaven en promoveert dus weer naar de hoogste groep. Het team, met Paul, Thijs, Dick, Ron, Onno en Nolan speelde de hele dag in de hoogste regionen en de tweede plek werd vrij moeiteloos verdedigd. Nou ja, moeiteloos? Vooral door Dick dan. Dick leverde aan bord 3 een verbluffende prestatie met 8 uit 9 partijen, en was de DBC-topscorer van de dag. En ook die 9e partij stond huizenhoog gewonnen.. Of DBC1 nu blij is met deze promotie was niet helemaal duidelijk. In de hoofdgroep speelde naar verluid ook Hans Bohm aan bord 3. Eindelijk tegenstand op niveau voor Dick. Volgend jaar worden alle verloven ingetrokken!

Bij DBC2 ging na die 6e ronde het licht uit. Twee keer tegen de toppers uit de poule en als slot nog een onbegrijpelijke 5-1 nederlaag tegen een degradatiekandidaat deed het team met Boudewijn, Bart, Eric, Pascal, René en Wim uiteindelijk op de 4e plaats van onderen belanden. De verschillen binnen het team waren groot: René en Boudewijn waren topscorer, beide met 6 uit 9, maar vooral uw verslaggever liet zich te vaak de kaas van het brood eten (o.a. door een partij niet te claimen nadat tegenstander een schaak over het hoofd zag)..

Hoogtepunt van de dag: een speler van DBC (nee, we noemen geen namen) die met nog 10 seconden op de digitale klok aan zijn tegenstander die nog 1 seconde heeft vraagt of hij al door de klok is om vervolgens rustig zelf door de klok te gaan.